Fly till staterna

Att åka utomlands efter studenten är uppenbarligen en mycket populärt plan att genomföra för ungdomar. För även om det är många i dagens samhälle som väljer att plugga vidare efter studenten, är det nog ännu fler som faktiskt väljer att resa världen över. Det flesta vill helt enkelt skaffa sig lite skinn på näsan, och samtidigt leva livet så gott det bara går. För många unga i dag vet ju vad som väntar dom, och förr eller senare är det bara bruka allvar som gäller.

Men det finns även dom som väljer att kombinera resa och plugga samtidigt, en kombination som faktiskt kan komma att bli strålande på alla sätt och viss. Faktum är att möjligheterna för studier utomlands kan komma att erbjuda betydligt mer än vad många tror. Man lär känna människor ifrån hela världen, samtidigt som man får lära sig att leva i en annan kultur.

Ett land som är väldigt populärt att plugga i är onekligen USA, som har kommit att bli många svenskars mecka när det kommer till just utlandsstudier. Att hitta billigt flyg till Amerika är verkligen inte svårt, vilket gör att nära och kära kan komma och hälsa på när som helst. Något som ju betryggat många utlandssvenskar på andra sidan Atlanten, då det ju är ganska långt hemifrån man befinner sig.

Men som med allt annat, finns det för och nackdelar med att plugga i USA. Även om de flesta nog skulle hålla med om att det är fördelarna som väger över ordentligt.