Julkappar till kollegorna

Att som chef inhandla julklappar till alla sina anställda under juletid, är något som har kommit att bli allt mer av en tradition. För även om traditionen brukar säga att man mest inom familj och vänner ger varandra julklappar, så är det en mycket trevlig gest att ge en liten symbolisk julgåva till sina anställda på kontoret.

Men vad är då en lämplig julklapp att ge bort? Hur ska man gå till väga när man ska inhandla julklappar till alla på kontoret? Man vill ju självklart att alla ska bli nöjda och glada. Det är ju trots allt jul och man vill inte ha några ledsamma miner inte.

Det allra bästa är att trots allt vara så generell så möjligt. Att köpa olika julklappar till alla blir på något sätt en omöjlighet, och just därför så kan man välja ut cirka fem olika klappar att välja mellan. Varför inte ge bort en härlig liten korg med julens alla läckerheter? Mat är ju uppenbarligen alltid något som går hem hos de flesta, framförallt under julen.

Annars så är det aldrig fel att ge bort lite Spaprodukter av olika slag. Något som helt enkelt symboliserar att man ska koppla av under julen och ta hand om sig själv. Samtidigt då gäller det att inte bli för personlig, vilket kanske ändå är en utmaning om man har många kunder och anställd.

Slutligen bör man helt enkelt komma ihåg att när det kommer till julklappar så är det alltid tanken som räknas. Det må låta tjatigt, men det tror jag även att alla dina anställda också kommer att hålla med om.