Öka lönsamheten med snyggt kontor

Det finns många saker som en ledningsgrupp kan göra för att få sina medarbetare och anställda att prestera bättre och på så vis generera mer lönsamhet för ett företag – men vad många inte tänker på är att ett snyggt och fräscht kontor faktiskt har en stor inblandning i hur bra medarbetarna arbetar.

glad-kontorskille-jobbAtt ens arbetsplats är snyggt inredd och modern är det kanske inte många medarbetare som reflekterar över under sin arbetsdag, men sanningen är att kontor med god lokalvård, modern inredning och fräscha öppna ytor gör faktiskt att man mår bättre. Det gör också att företaget man arbetar på tjänar mer pengar. Likaså är det tvärt om när det kommer till stökiga kontor. I en artikel som Helsingborgs Dagblad skriver så leder stökiga och överbelamrade kontor till att fler i arbetslaget blir sjuka, och sjukdom är något som alla vet kostar en hel del för arbetsgivaren i längden. Så hur ska man göra för att färre sa sjukanmäla sig? Hålla kontoret rent, städat och luftigt är ett av de bästa tipsen.

Färre sjukskrivningar i städade miljöer

Något som Metro skriver är hur man på snygga kontor faktiskt har färre sjukskrivningar och det förklarar man genom att de fräscha lokalerna gör att medarbetare och kollegor faktiskt också mår bättre. De trivs på jobbet helt enkelt. Det är något som dessutom gör att medarbetarna presterar bättre och det i sin tur leder till högre lönsamhet för företagen och arbetsgivaren. Så hur ska man gå tillväga för att skapa trivsel? Några som har koll på detta är paret Anette Roy Williamson och Örjan Williamson. För Dagens Industri berättar de hur man med en genomtänkt planlösning och välbalanserad interiör kan skapa mycket. Till exempel ska man fokusera på att skapa ytor för socialisering och ytor för jobb, vilka är separata från varandra och hela tiden försöka välja inredning som både är en fröjd för ögat och kroppen i form av dess ergonomiska aspekter. Får man bara kläm på dessa saker i en harmonisk blandning kommer man på sikt få färre sjukskrivningar, högre trivsel och därmed även generera en större lönsamhet.