Svag krona gör semestern dyr

Det blir dyrare att åka på semester i år. En svag krona mot euron gör att vi måste tänka några extra varv hur vi ska ha råd med våra höga förväntningar. Oväntat höga utgifter kan bli mycket laddade när du väl sitter där med ditt kort och en ”access denied”. Då är det bra att vara förberedd med uppbackning. SMS-lån kan stå dig dyrt, men en onlinekredit är effektivare och kostar bara om du använder den.

Oväntade behov av tillskott kan bli kämpigt för den som inte var förberedd på att semesterutigifterna blev lite dyrare. Istället för att ta ett smslån kan det vara smart att skaffa onlinekredit som man tänka upp kostnaderna. På https://www.euroloan.se/ kan du läsa mer om hur det funkar.

Kronan faller mot euron, och det innebär bland annat dyrare semester. Hela 8,5 procent har den hittills tappat och utlandssemestern ser tyvärr ut att bli en rätt dyr historia. I expressen.se skriver man också att kronan faller mot andra valutor och ett tips kan vara att hålla koll på vilken valuta landet man ska resa till har. Ett annat tips är att inte spendera för mycket på resan. Försök att inte falla för dyra impulsköp utan njut istället av att du är utomlands.

Turisterna kommer shoppa mer i Sverige

Några som däremot hurrar för kronraset är turisterna som kommer hit. Sverige brukar annars ses som ett dyrt resmål, men det kommer vara en märkbar skillnad iår menar experterna:

Andra som uppskattar en svag svensk krona är de turister som besöker Sverige, deras reskassa blir helt enkelt större än tidigare, vilket i sin tur kan gynna turistindustrin och restauranger när utländska besökare lättar på plånboken. – SVT.se

Restaurangerna kommer möjligtvis blomma i år i Sverige tack vare att turisterna kommer äta ute mer. Förhoppningsvis vänder kurvan tillslut, för om den sjunker ännu mer finns det risk för inflation.